Proiectul „Fenomenul Piteşti” a fost lansat oficial marţi, 15 februarie, de la ora 18, în prezenţa a peste 400 de invitaţi, în Aula Magna a Facultăţii de Drept din Bucureşti. Evenimentul a fost moderat de scriitorul Sorin Lavric, care a remarcat numărul mare de tineri din sală. Au luat cuvântul, pe rând, Cristian Filip (vicepreşedintele Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca), Ioan Stanomir (preşedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc), Sorin Lavric, regizorul Nicolae Mărgineanu şi istoricul Alin Mureşan.
Toţi vorbitorii au insistat asupra suferinţei victimelor şi a calităţilor umane care îi fac astăzi să îi cucerească pe cei care îi ascultă. Publicul a putut viziona un fragment de 10 minute din documentarul „Demascarea” şi câteva imagini de pe site-ul www.fenomenulpitesti.ro. În sală s-au aflat şi câţiva foşti deţinuţi politici, printre care s-au numărat Radu Ciuceanu (care a ţinut un mic discurs) şi Gheorghe „Gelu” Gheorghiu, victime ale acţiunii violente din Piteşti, aplaudaţi îndelung de către toţi cei prezenţi.
Evenimentul următor va avea loc marţi, 22 februarie, la Librăria Sophia din Bucureşti, în prezenţa domnului Constantin Iulian, care a cunoscut torturile din Piteşti. În săptămânile care urmează, proiectul va fi prezentat într-o serie de oraşe importante din ţară, primele pe listă fiind Cluj Napoca, Bacău, Timişoara şi Oradea. Calendarul lansărilor este disponibil aici. Mai multe detalii despre lansarea de la Facultatea de Drept în pozele de mai jos şi în articolele de presă:

TVR:
Evenimentul Zilei:
Alfa News:

(Adăugat la 19 februarie, ora 14:35)

Imagini de la lansare

Alin Muresan vorbind pentru TVR
Cristian Filip, Alin Muresan si Nicolae Margineanu, inainte de lansare
De la stanga la dreapta: Nicolae Margineanu, Ioan Stanomir, Sorin Lavric si Alin Muresan
Cristian Filip, Nicolae Margineanu, Ioan Stanomir, Sorin Lavric si Alin Muresan
Imagine din public. In randul doi, Radu Ciuceanu
Imagini din public. In centru, Demostene Andronescu si Jacques Iamandi, fosti detinuti politici
Publicul din sala
In centru, Sorin Lavric
Cristian Filip si Nicolae Margineanu
Istoricul Alin Muresan
Publicul din sala
Fostul detinut politic Radu Ciuceanu
Publicul din sala
Istoricul Alin Muresan
Introdu adresa de e-mail pe care
vrei sa primesti neweletter-ul
youtubefacebookwordpress