„În spatele cortinei”, în licee şi facultăţi

Centrul de Studii în Istorie Contemporană pune acum la dispoziție filmul documentar „În spatele cortinei” spre a fi proiectat în regim de gratuitate de către orice ONG sau instituție de învățământ (gimnazială, liceală sau universitară) care îşi asumă organizarea integrală a evenimentului. 

Documentarul de 50 de minute punctează, pe de o parte, principalele etape ale cuceririi puterii de către Partidul Comunist în perioada 1945-1947, cu sprijinul decisiv al Uniunii Sovietice şi al Armatei Roşii, iar pe de altă parte creionează dimensiunile represiunii de la sfârşitul deceniului V. Informaţiile sunt oferite atât de cercetători ai trecutului recent, cât și de mărturiile unor partizani şi foşti deţinuţi politici, ca Radu Ciuceanu, Nicolae Purcărea ori Dinu Zamfirescu. Pe lângă mărturiile actuale, filmul va cuprinde și imagini de arhivă, ziare ale epocii şi fotografii inedite.

Cum poți proiecta filmul?

Pasul 1: Trimiteţi pe adresa de e-mail ana.teodorescu@comunizare.ro o scrisoare oficială din partea instituției care dorește să organizeze proiecția, în care să menționaţi:

Numele instituției și persoana de contact;

Locul, data și ora la care va fi organizată proiecția de film, precum și numărul aproximativ de participanți la eveniment;

Un paragraf special, prin care este suntem asigurați că filmul nu va fi proiectat în alte circumstanţe, fără acordul şi înștiințarea noastră;

*în cazul în care proiecția este organizată de către un ONG, trebuie menționat faptul că intrarea va fi liberă la eveniment.

Pasul 2: După aprobarea scrisorii, trebuie transmisă o adresă poștală la care vom livra dvd-ul. Filmul va fi transmis pe un DVD obişnuit, fără subtitrări. Cei care doresc să proiecteze filmul de pe DVD-ul original, sunt rugaţi să parcurgă paşii de donaţie în contul proiectului. Detalii aici.

Pasul 3: După încheierea proiecției, la aceeași adresă de e-mail, vom aştepta fotografii realizate în cadrul evenimentului.

Introdu adresa de e-mail pe care
vrei sa primesti neweletter-ul
youtubefacebookwordpress