„În spatele cortinei”, pe DVD în ediţie limitată

 

Filmul documentar „În spatele cortinei” este acum disponibil și în varianta pe DVD, cu subtitrări în zece limbi străine: engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă, slovenă, letonă, suedeză, greacă și poloneză.

Documentarul este regizat de Bogdan Mustaţă, care a lansat de curând primul său lung-metraj, Lupu, şi este premiat cu Ursul de Aur de la Berlin pentru scurtmetrajul O zi bună pentru plajă. Autorul scenariului este istoricul Alin Mureşan, producător/scenarist al documentarului Demascarea (r: Nicolae Mărgineanu, 2010) și autor al volumelor Piteşti. Cronica unei sinucideri asistate (Polirom, 2007/ 2010), Casa terorii. Documente privind penitenciarul Piteşti: 1947-1977 (coeditor, Polirom, 2009), Experienţe carcerale în România comunistă, vol. 1-6 (coeditor, Polirom, 2006-2012).

Documentarul de 50 de minute punctează, pe de o parte, principalele etape ale cuceririi puterii de către Partidul Comunist în perioada 1945-1947, cu sprijinul decisiv al Uniunii Sovietice şi al Armatei Roşii, iar pe de altă parte creionează dimensiunile represiunii de la sfârşitul deceniului V. Informaţiile sunt oferite atât de cercetători ai trecutului recent, cât și de mărturiile unor partizani şi foşti deţinuţi politici, ca Radu Ciuceanu, Nicolae Purcărea ori Dinu Zamfirescu. Pe lângă mărturiile actuale, filmul va cuprinde și imagini de arhivă, ziare ale epocii şi fotografii inedite.

Cum poți intra în posesia DVD-ului?

Întrucât face parte dintr-un proiect non-profit, filmul nu este destinat comercializării. Pentru ca el să ajungă însă în posesia cât mai multor pasionaţi de istoria recentă, am editat un număr limitat de DVD-uri, pe care dorim să le punem la dispoziţia celor interesaţi, în schimbul unor donaţii modice, care acoperă costurile logistice şi de transport. Puteţi primi atât filmul, cât şi celelalte publicaţii apărute în cadrul proiectului „În Spatele Cortinei de Fier. Studiu de caz: România”, prin donații directe în conturile de mai jos:

·         20 de lei, îți oferim ca răsplată unul din volumele de benzi desenate „Experimentul Pitești. Umilința” sau „Experimentul Pitești. Păpușarii”

·         40 de lei, îți oferim ca răsplată albumul „Rezistența armată. O istorie în imagini” sau DVD-ul cu filmul „În spatele cortinei”

·         70 de lei, îți oferim ca răsplată cele două volume de benzi desenate și albumul „Rezistența armată. O istorie în imagini”

·         75 de lei, îți oferim ca răsplată cele două volume de benzi desenate + DVD-ul cu filmul „În spatele cortinei”

·         100 de lei, îți oferim ca răsplată cele doua volume de benzi desenate + albumul „Rezistența armată. O istorie în imagini” + DVD-ul cu filmul „În spatele cortinei”

Toate aceste produse au fost realizate în cadrul proiectului și nu sunt destinate comercializării. Procurarea lor este o formă de sponsorizare, conform Legii 32/1994 cu modificările ulterioare, o cale de susținere a publicării și difuzării acestora.

Cum poți efectua plata?

Plata se poate face în contul Centrul de Studii in Istorie Contemporană : RO62BACX0000000945358000. În cazul persoanelor ce au domiciliul în București, plata se poate efectua și cash, în momentul transmiterii personale a pachetelor mai sus detaliate.

Expedierea produselor

Trimiteţi un e-mail pe adresa: ana.teodorescu@comunizare.ro, prin care să ne comunicaţi pentru ce pachet ați optat și momentul în care ați efectuat viramentul bancar în contul nostru. Ulterior, produsele vor fi expediate prin transport poștal, la o adresă comunicată sau vor fi înmânate personal, în cazul persoanelor care au domiciliul în București.

Introdu adresa de e-mail pe care
vrei sa primesti neweletter-ul
youtubefacebookwordpress