Se reiau vizitele gratuite la Pitesti si Jilava!

Pentru a înţelege mai bine libertatea la 25 de ani de la căderea comunismului, avem nevoie să cunoaştem oamenii şi locurile care ne-au redat-o.

La 25 de ani de căderea regimului comunist, Centrul de Studii în Istorie Contemporană continuă campania de informare şi conştientizare a trecutului netrunchiat prin seria vizitelor la Fortul 13 Jilava şi la fostul penitenciar Piteşti. Participanţii la programul „O sâmbătă în închisoare” pot vedea gratuit locurile prin care au trecut zeci de mii de deţinuţi politici şi camerele care au adăpostit cele mai cumplite experimente de ,,reeducare prin tortură” şi locuri de exterminare. 

Deoarece deocamdată vizitele sunt destinate grupurilor mici şi putem selecta doar 15 participanţi la proiect, pentru a putea participa la „O sâmbătă în închisoare”, descărcaţi formularul de aplicaţie de mai jos, completaţi-l cu datele și răspunsurile dumneavoastră cât mai sincere (vrem să vedem care e motivația dumneavoastră!) şi trimiteţi-l până cel târziu marți, 9 iunie, la adresa de e-mail:contact@istoriecontemporana.ro. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe site, dar şi pe e-mailurile personale pe data de 12 iunie. Vă rugăm să luaţi în considerare faptul că, pentru a putea vizita Fortul 13 Jilava, participanţii vor avea nevoie de un act de identitate valid. 

 

Calendar eveniment:

1. Termenul limită de trimitere a formularelor: 9 iunie 2015

2. Anunţarea celor selectaţi : 12 iunie 2015

3. Confirmarea prezenţei: 13-15 iunie 2015

4. „O sâmbătă în închisoare”: 20 iunie 2015

Pentru informaţii legate de acest proiect, ne puteţi scrie la adresa contact@istoriecontemporana.ro sau pe pagina oficială de Facebook

Parteneri principali: Fundaţia Konrad Adenauer România, Centrul de Studii în Istorie Contemporană, Fundația Sfinții Închisorilor

Descarca formularul de aplicatie

 

Introdu adresa de e-mail pe care
vrei sa primesti neweletter-ul
youtubefacebookwordpress